Kirjoituspalsta


Hän säät ja ilmat säätää...

Jälleen hikoilen pihassa siirtämässä lumia. Se on tuttua tälle talvelle, alkaa jo tuskastuttaa. Pihan reunat täyttyvät ja lumikasat vyöryvät jo kulkuväylille. Mihinkä tämän lumen kanssa joutuu? Kuitenkin tiedän, että kevään koittaessa lumikasat häipyvät auringon ja tuulen mukana. Siinä tuskaillessani mietin myös tätä uutta uskontoa, joka valtaa ihmisten mielet. Ihmiset on manipuloitu uskomaan, että ilmaston lämpeneminen on vääjäämätön tosiasia ja meidän pitää tehdä sitä ja tätä, ostaa näitä tuotteita ja teknisiä vempaimia, että ilmaston muutos pysähtyisi. Joku tekee rahaa ja paljon tämän uskonnon varjolla. Perusteet eivät kuitenkaan aina kestä. Laskelmista, joihin tämä ajattelu perustuu, on löydetty selviä väärennöksiä.

En kiellä, etteikö meidän tulisi huolehtia asuinsijoistamme, sehän on tehtävämme, mutta yleismaailmallinen kohu ja kohkaaminen kummeksuttavat. Meitä pelotellaan vedenpaisumuksilla, meren pinnan nousulla ja otsonikerroksen ohenemisella. Kaikki tämä perustuu viimeisen 150 vuoden aikana tehtyihin mittauksiin ja niissä tapahtuviin muutoksiin. Kuitenkin Vapahtajammekin syntyi yli 2000 vuotta sitten ja maapallo luotiin jonkin verran sitä ennen. Lyhyen aikavälin muutoksista vedetään johtopäätöksiä, jotka eivät ehkä kestä aivan kriittistä tarkastelua.

Meillä uskovina on kuitenkin Vapahtajamme rohkaisu tukenamme. Luuk.21:7-33. Erityisesti jae 28, jossa sanotaan:” kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”. Jaejaksossa Jeesus puhuu siitä, mitä tapahtuu luonnossa ja maanpiirissä ennen Hänen paluutaan. Siellä on paljon asioita, joita me nyt näemme tapahtuvan, maanjäristyksiä, tulvia, myrskyjä, tautiepidemioita, nälänhätää jne.

Saamme nostaa päämme ja odottaa Kristuksen tulemusta vapaina peloista ja huolista. Maapallomme on Jumalan määräysvallassa ja Hän säätää säät ja ilmat, mitään ei tapahdu Hänen sallimatta. Siihen on hyvä luottaa ja turvata, vaikka maailman valtiaat sanoisivat mitä tahansa. Meillä on suuri Jumala ja Kristuksen tähden olemme voittajan puolella.

Jouko Piippo
09.03.2010
Tilat vaihtui 19.05.2013
Lomia odotellessa 07.06.2010
Hän säät ja ilmat säätää... 09.03.2010
Erämaa 15.01.2010
Juhlaa ja arkea 07.08.2009
Miehet kirkossa 06.05.2009
Seurakunta tutuksi, Jouni Nevala 02.11.2008
Seurakunta tutuksi, Helena Kaukonen 31.05.2008
Seurakunta tutuksi, Auli Shemeikka 03.11.2007